20-30
10
Points®värde per portion
Grekisk kyckling med citronrisoni, oliver och tzatziki
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- rödvinsvinäger
- salt
- neutral olja
- svartpeppar
Tzatziki
Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Grekisk kyckling
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Till servering
Risoni (Vete)
1 dl
Citron
½ st
Snackoliver
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla röd paprika och rödlök. Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
- Till servering: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Grovriv hälften av gurkan, pressa ur vätska och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och rödvinsvinäger. Smaka av med lite salt. Skär resten av gurkan i tärningar. Servera gurkan separat eller blanda ner den i risonin.
- Grekisk kyckling: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om ca 5 min, krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt röd paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt.
- Till servering: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ihop avhälld risoni med citronskal och lite pressad citronsaft efter smak, klyfta resten.
- Servera grekisk kyckling med grönsaker, citronrisoni, snacksoliver, tzatziki och citronklyfta.