Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad
Utan gluten

Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Fläskkotlett
300 g
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
552 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka!

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär tomat i grova bitar. Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. 
 Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
 Finhacka röd chili. Lägg tomat, rödlök och chili i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger och salt. Grovhacka koriander och blanda ner i salladsskålen vid servering.
Gnid in Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar på fläskkotletterna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacosekt fläskkotlett med pico de gallosallad, vitlöksyoghurt och ris.
Smaklig måltid!