Utan gluten
Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Fläskkotlett
300 g
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär tomat i grova bitar. Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Finhacka röd chili. Lägg tomat, rödlök och chili i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger och salt. Grovhacka koriander och blanda ner i salladsskålen vid servering.
Gnid in Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar på fläskkotletterna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacosekt fläskkotlett med pico de gallosallad, vitlöksyoghurt och ris.
Smaklig måltid!