Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Pico de gallosallad
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Tacostekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 552 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka!
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär tomat i grova bitar. Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Pico de gallosallad: Finhacka röd chili. Lägg tomat, rödlök och chili i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger och salt. Grovhacka koriander och blanda ner i salladsskålen vid servering.
- Tacostekt fläskkotlett: Gnid in Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar på fläskkotletterna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera tacosekt fläskkotlett med pico de gallosallad, vitlöksyoghurt och ris.