Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad
25-35
Utan gluten

Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1½ krm
Svartpeppar

Pico de gallosallad

Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Koriander
20 g

Tacostekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 552 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka!

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär tomat i grova bitar. Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. 
  3. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
  4. Pico de gallosallad: Finhacka röd chili. Lägg tomat, rödlök och chili i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger och salt. Grovhacka koriander och blanda ner i salladsskålen vid servering.
  5. Tacostekt fläskkotlett: Gnid in Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar på fläskkotletterna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera tacosekt fläskkotlett med pico de gallosallad, vitlöksyoghurt och ris.