Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pizza bianco
Pizzabottnar (Vete, Råg)
1 förp
Bakplåtspapper
Färskost med paprika (Mjölk, Laktos)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Topping
Champinjoner
250 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 663 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pizza bianco: Lägg ut pizzabottnar på ett bakplåtspapper på bänken. Bred på färskost och fördela bitar av mozzarella över pizzorna. Lägg över på den varma plåten och grädda ca 12 min, i övre delen av ugnen.
- Medan pizzorna är i ugnen: Dela champinjoner i halvor. Strimla röd paprika. Klyfta gul lök. Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekpanna och stek lök, paprika och svamp på hög värme ca 6 min. Krydda med torkad oregano, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Toppa pizzorna med nystekta grönsaker och ruccola. Servera direkt!