Pasta pomodorini med kyckling och parmesan
Laktosfri

Pasta pomodorini med kyckling och parmesan

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Cocktailtomater
250 g
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Bladpersilja
10 g
Chili flakes
Linguine
180 g
(Vete)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
738 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
65 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök och cocktailtomater ca 2 min.
Skär minutfilé i tunna strimlor. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner kycklingen i grytan med grönsaker. Stek ca 3 min. Rör ner tomatpuré, japansk soja, smulad kycklingbuljong och pressad vitlök.
Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Vänd ner persilja och nykokt pasta i kycklinggrytan. Servera med riven parmesan och en nypa chili flakes.
Smaklig måltid!