Laktosfri
Pasta pomodorini med kyckling och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vetemjöl
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Cocktailtomater
250 g
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Japansk sojasås
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 dl
Bladpersilja
10 g
Chili flakes
Linguine
180 g
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 65 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök och cocktailtomater ca 2 min.
Skär minutfilé i tunna strimlor. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner kycklingen i grytan med grönsaker. Stek ca 3 min. Rör ner tomatpuré, japansk soja, smulad kycklingbuljong och pressad vitlök.
Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Vänd ner persilja och nykokt pasta i kycklinggrytan. Servera med riven parmesan och en nypa chili flakes.
Smaklig måltid!