Lax med gnocchi- och fänkålssallad
1,4 kg CO2e

Lax med gnocchi- och fänkålssallad

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Potatisgnocchi
375 g
(Vete)
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Päron
1 st
Babyspenat
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
670 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i bunken och täck med kallt vatten. Låt stå.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Klyfta fänkål och skär bort roten. Strimla fänkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen ca 2 min, tills den fått lite färg.
Vänd ner avhälld gnocchi i pannan. Fräs ytterligare ca 4 min, tills gnocchin fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta päron. Lägg upp päron och babyspenat på ett salladsfat. Blanda allt med gnocchi- och fänkålsfräset. Toppa med citronskal. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekt lax med gnocchi- och fänkålssallad, matyoghurt och citronklyftor.
Smaklig måltid!