1,4 kg CO2e
Lax med gnocchi- och fänkålssallad
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Laxfilé
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Potatisgnocchi
375 g
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Päron
1 st
Babyspenat
30 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i bunken och täck med kallt vatten. Låt stå.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Klyfta fänkål och skär bort roten. Strimla fänkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen ca 2 min, tills den fått lite färg.
Vänd ner avhälld gnocchi i pannan. Fräs ytterligare ca 4 min, tills gnocchin fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta päron. Lägg upp päron och babyspenat på ett salladsfat. Blanda allt med gnocchi- och fänkålsfräset. Toppa med citronskal. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekt lax med gnocchi- och fänkålssallad, matyoghurt och citronklyftor.
Smaklig måltid!