Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Kycklingcurry
Lime
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Curry
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Babyspenat
30 g
Till servering
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 572 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat.
- Kycklingcurry: Strimla kycklingfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry ca 2 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare ca 3 min.
- Rör ner pressad saft från hela limen, coconut cream, vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Vänd ner babyspenat och strö det rivna limeskalet över grytan. Servera med nykokt basmatiris.