Laktosfri
Utan gluten
Kycklingcurry med kokosmjölk och lime
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Lime
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Curry
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Babyspenat
30 g
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat.
Strimla kycklingfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry ca 2 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare ca 3 min.
Rör ner pressad saft från hela limen, coconut cream, vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Vänd ner babyspenat och strö det rivna limeskalet över grytan. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!