Kyckling med tomatbulgur och hasselnötsdukkah
3.88 (204)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Bulgur
125 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
2 krm
Salt
Hasselnötter
25 g
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Olivolja
½ msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs löken mjuk på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt hackad tomat, spiskummin, malen koriander och tomatpuré. Sjud ca 5 min.
Tillsätt bulgur, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite salt. Sjud ca 10 min, eller tills bulgurn är klar. Rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna utan stekfett. Rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander, lite salt och nymald svartpeppar ca 1 min under omrörning, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända. Torka ur och spara pannan.
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök i oljan och värm tills den börjar få färg. Häll över i en liten skål och blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera stekt kyckling med tomatbulgur och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med hasselnötsdukkah och ruccola.
Smaklig måltid!