Laktosfri
Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Räkor
1 förp
Ponzu
⅓ förp
Majonnäs
½ dl
Japansk sojasås
½ msk
Gurka
1 st
Kimchi
1 burk
Ponzu
⅔ förp
Sesamfrön
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det nykokta riset.
Häll av räkorna och lägg i en skål. Blanda med ponzusås.
Blanda japansk soja och majonnäs i en skål.
Tärna gurka. Lägg upp kimchi och ponzusås i skålar.
Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Toppa med kimchi, ponzumarinerade räkor, gurka och sesamfrön. Servera med sojamajonnäs och resten av ponzusåsen.
Smaklig måltid!