Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka
Laktosfri

Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Ponzu
⅓ förp
(Sojabönor, Vete)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Gurka
1 st
Kimchi
1 burk
Ponzu
⅔ förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
665 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det nykokta riset.
 Häll av räkorna och lägg i en skål. Blanda med ponzusås.
Blanda japansk soja och majonnäs i en skål.
Tärna gurka. Lägg upp kimchi och ponzusås i skålar.
Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Toppa med kimchi, ponzumarinerade räkor, gurka och sesamfrön. Servera med sojamajonnäs och resten av ponzusåsen.
Smaklig måltid!