30-40
Utan gluten
Salsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- olivolja
- smör
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Picklad rödlök
Rödlök
2 st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salsiccia
Salsicciakorv (Svaveldioxid)
1 förp
Olivolja
Timjanstekta äpplen
Rött äpple
2 st
Timjan
10 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatisstomp
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
2 krm
Till servering
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 571 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
- Salsiccia: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd korven ofta. Torka ur och spara pannan.
- Timjanstekta äpplen: Tärna äpplen smått. Finhacka timjan. Hetta upp rikligt med smör i den använda stekpannan och stek äpple, timjan och honung ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Potatisstomp: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatisen. Mosa potatisen grovt med en slev eller gaffel. Rör ner mjölkblandningen och salt.
- Servera salsiccia med potatisstomp, timjanstekta äpplen, mixsallad och picklad rödlök.