Vegetariskt
Krämig blomkålssoppa med champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter (Använd ej!!)
3.72 (276)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- vatten
- mjölk
- svartpeppar
- smör
Blomkål
1 st
Gul lök
2 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Mjölk
2 dl
Crème fraiche
1 dl
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Champinjoner
200 g
Grönkål
100 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Hasselnötter
20 g
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 573 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i en stekgryta med olivolja ca 3 min. Tillsätt salt, vitvinsvinäger, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är helt mjuk.
Tillsätt mjölk och crème fraiche, sjud ytterligare ca 3 min. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tillaga surdegspavè enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka hasselnötter. Rosta i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt en klick smör blanda runt.
Kvarta champinjoner. Finstrimla grönkål. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 2 min. Blanda ner grönkål och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavè.
Smaklig måltid!