Örtkryddade köttbullar i tomatsås med linguine och ruccola.
25-35
Laktosfri

Örtkryddade köttbullar i tomatsås med linguine och ruccola.

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk

Köttbullar

Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Nötfärs
250 g

Till servering

Linguine (Vete)
200 g

Tomat- och ruccolasallad

Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 740 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  2. Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, krossade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på låg värme medans ni gör köttbullarna, ca 10 min. 
  3. Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och örtmix i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till ca 8 köttbullar.
  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tomat- och ruccolasallad: Halvera cocktailtomater. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och tomat- och ruccolasallad.