Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Pressgurka
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Pannbiffar
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ströbröd (Vete)
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Löksky
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Köttbuljong
½ påse
Till servering
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 561 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Pressgurka: Skiva gurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättiksprit.
- Pannbiffar: Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 4 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara stekpannan.
- Löksky: Skiva gul lök tunt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 6 min.
- Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 5 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med löksky, pressgurka och nykokt potatis.