Chicken taco med mangosalsa

Chicken taco

med mangosalsa
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Minutfilé
330 g
Olja
Fajitakrydda
½ förp
(Sojabönor)
Vatten
½ dl
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Olja
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Romansallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
595 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva minutfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 2 min. Tillsätt fajitakrydda och vatten. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och tärna mango. Finhacka rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj limen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal, pressad saft från limen och lite neutral olja till skålen. Smaka av med chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
Plocka blad från romansallad. Värm gärna tortillabröden i en het och torr stekpanna. 
Fyll tortillabröden med chicken taco, mangosalsa, sallad och matyoghurt.
Smaklig måltid!