Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
Laktosfri
Utan gluten

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära

4.3 (299)
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
Ingefära
½ bit
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
 Skala och strimla morot tunt. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme.
Rör ner vatten, kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Smaka av med lite japansk soja.
Strimla salladslök. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med salladslök, koriander och lite chili flakes.
Smaklig måltid!