Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
35-45
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker

Fläskfärsbullar

Ingefära
½ bit
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm

Buljong

Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk

Till servering

Jasminris
135 g
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 635 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fläskfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
  3. Förberedelser: Skala och skär morot i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök. 
  4. Buljong: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!