Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås
30-40

Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • smör
  • vetemjöl
  • socker
  • vitvinsvinäger

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper

Köttfärslimpa

Nötfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Rött äpple
2 st
Rödlök
2 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g

Brunsås

Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Socker
½ tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Blanda potatis med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 
  3. Köttfärslimpa: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform.
  4. Tilbehör: Klyfta äpple och rödlök. Lägg i formen runt köttfärslimpan. Krydda med torkad timjan och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills köttfärslimpan är helt genomstekt.
  5. Brunsås: Smält smör i en liten kastrull och pudra över vetemjöl. Rör ner socker, mjölk, köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
  6. Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med äpplen, brunsås och rostad potatis. Toppa med persilja.