Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås

Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås

4.14 (1249)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • smör
  • vetemjöl
  • socker
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Nötfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rött äpple
2 st
Rödlök
2 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Socker
½ tsk
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda potatis med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform.
Klyfta äpple och rödlök. Lägg i formen runt köttfärslimpan. Krydda med torkad timjan och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills köttfärslimpan är helt genomstekt.
Smält smör i en liten kastrull och pudra över vetemjöl. Rör ner socker, mjölk, köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med äpplen, brunsås och rostad potatis. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!