Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk
Laktosfri
Utan gluten

Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk

Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olja
Curry
1 ½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
65 g
Basmatiris
135 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spenaten tar mycket plats när den är rå, men lägg locket på grytan och koka ett tag så minskar den i volym.

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ägg, pressad vitlök, garam masala, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 6 köttbullar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn köttbullarna runt om ca 3 min, tills de har fått färg. Tillsätt curry, malen ingefära, vitvinsvinäger, pressad vitlök, coconut cream, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna tomat och bananschalottenlök. Blanda ner babyspenat i grytan. Koka ca 2 min under lock. Tillsätt tomat och lök. Smaka av med lite salt.
Klyfta limen. Servera bengali meatballs med basmatiris och limeklyfta.
Smaklig måltid!