Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
Bengali meatballs
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Curry
Neutral olja
Curry
1 ½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
65 g
Till servering
Basmatiris
135 g
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 647 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spenaten tar mycket plats när den är rå, men lägg locket på grytan och koka ett tag så minskar den i volym.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Bengali meatballs: Blanda ägg, pressad vitlök, garam masala, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 6 köttbullar.
- Curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn köttbullarna runt om ca 3 min, tills de har fått färg. Tillsätt curry, malen ingefära, vitvinsvinäger, pressad vitlök, coconut cream, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tärna tomat och bananschalottenlök. Blanda ner babyspenat i grytan. Koka ca 2 min under lock. Tillsätt tomat och lök. Smaka av med lite salt.
- Klyfta limen. Servera bengali meatballs med basmatiris och limeklyfta.