Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- vatten
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Coconut beef
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 755 kcal
- Fett 39 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten i en kastrull till äggnudlarna i punkt 4.
- Förberedelser: Skär morot i tunna slantar. Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar.
- Coconut beef: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs ca 3 min på hög värme, tills den fått fin färg. Lägg ner paprika, morot och lök. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt "hackad ingefära, vitlök och chili", socker, japansk soja, coconut cream och vatten. Koka ihop ca 2 min.
- Till servering: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka koriander. Blanda ner nykokta nudlar i woken med coconut beef. Toppa med koriander och servera.