Nötfärs- och rotfruktsgryta
35-45
Laktosfri
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Nötfärs- och rotfruktsgryta

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • flytande margarin
    • vatten
    • salt
    • svartpeppar

    Nötfärs- och rotfruktsgryta

    Potatis
    200 g
    Palsternacka
    1 st
    Morot
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Flytande margarin
    ½ tsk
    Nötfärs
    250 g
    Vatten
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Köttbuljong
    ½ påse
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Förberedelser: Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Finhacka schalottenlök och vitlök. 
    2. Nötfärs- och rotfruktsgryta: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Bryn nötfärs och schalottenlök ca 5 min och krydda med salt. 
    3. Blanda ner vitlök, potatis, palsternacka och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    4. Servera nötfärs- och rotfruktsgryta rykande varm!