Nötfärs- och rotfruktsgryta
Laktosfri
Utan gluten

Nötfärs- och rotfruktsgryta

3.93 (892)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Flytande margarin
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Potatis
    200 g
    Palsternacka
    1 st
    Morot
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Flytande margarin
    ½ tsk
    Nötfärs
    250 g
    Vatten
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Köttbuljong
    ½ påse
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    446 kcal
    Fett:
    17 g
    Kolhydrater:
    43 g
    Protein:
    30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

     Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Finhacka schalottenlök och vitlök. 
    Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Bryn nötfärs och schalottenlök ca 5 min och krydda med salt. 
    Blanda ner vitlök, potatis, palsternacka och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    Servera nötfärs- och rotfruktsgryta rykande varm!
    Smaklig måltid!