ViktVäktarna
Vegetariskt
One-pot texmexbulgur med avokado och koriander
3.54 (219)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Olja
1 tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Bulgur
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Majs
1 förp
Salt
Fetaost
50 g
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 491 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka schalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök och Linas tre kryddor, fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner bulgur, krossade tomater, smulad grönsaksbuljong och avhällda svarta bönor. Låt koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills vätskan kokat in. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt.
Skiva avokado tunt, tärna tomat och grovhacka koriander. Rör ner avhälld majs i grytan.
Lägg upp texmexbulgur på tallrikar och toppa med smulad fetaost, avokado, tomat och koriander.
Smaklig måltid!