Halloumipasta med tomatsås och plockgrönsaker
Vegetariskt

Halloumipasta med tomatsås och plockgrönsaker

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mild senap
  • mjölk
  • olivolja
  • socker
  • vitlök
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
½ förp
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Socker
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Morot
1 st
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
803 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
92 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 
Finhacka bananschalottenlök. Dela röd paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min, utan att det får färg.
Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, mjölk, smulad kycklingbuljong, mild senap, socker och torkad oregano till pannan. Låt puttra på svag värme ca 6 min.
Dela halloumi i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin någon minut per sida, tills den fått fin färg. Det går också fint att grilla osten i en grillpanna. 
Skala morot. Skär morot och gurka i stavar. Lägg upp i skålar.
Servera nystekt halloumi med tomatsås, nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!