Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- rödvinsvinäger
- vetemjöl
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Nötfärsgryta
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
4 msk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½-1 msk
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Morötter
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 677 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala alla morötter. Tärna en morot. Grovriv resten av morötterna och lägg i en skål. Hacka bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
- Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök, tärnad morot, grön paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vispgrädde, vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med dijonsenap och lite salt.
- Servera fransk nötfärsgryta med bulgur och rivna morötter.