Apelsinstekt fläskkotlett med gräddkokt grönkål
35

Apelsinstekt fläskkotlett med gräddkokt grönkål

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • mjölk
  • vetemjöl
  • smör
  • kycklingbuljong
  • salt
  • vatten

Ugnsrostade rotfrukter

Potatis
450 g
Rotselleri
300 g
Neutral olja
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st

Gräddkokt grönkål

Grönkål
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Mjölk
1½ dl
Vispgrädde
¾ dl
Vetemjöl
1 tsk
Smör
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Apelsinstekt fläskkotlett

Apelsin
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Vatten
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min till potatisen mjuknat.
  3. Gräddkokt grönkål: Finhacka schalottenlök. Plocka grönkålsblad från de hårda stjälkarna. Strimla grönkålsbladen i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs löken och grönkål ca 5 min. 
  4. Pudra över vetemjöl. Rör ner grädde, mjölk och smulad kycklingbuljong. Koka upp sjud under lock ca 10 min (späd ev med lite vatten). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Apelsinstekt fläskkotlettSkölj apelsin i ljummet vatten och finriv skalet (spara till servering). Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt pressad apelsinsaft och vatten. Låt sjuda ca 1 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C) och vätskan kokat ner till hälften.
  7. Toppa gräddkokt grönkål med finrivet apelsinskal. Severa med apelsinstekt fläskkotlett och ugnsrostade rotfrukter.