Pannbiff med potatismos och lingon
30
3,7 kg CO2e

Pannbiff med potatismos och lingon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • laktosfri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Pannbiffar

Gul lök
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör

Potatismos

Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Morötter
150 g
Gurka
½ st
Rårörda lingon
100 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 698 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pannbiffar: Skiva gul lök. Blanda ströbröd, mjölk, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
  3. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
  4. Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar. Ställ i glas.
  5. Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.