Cheeseburgare med karamelliserad lök och potatisklyftor
30
3,8 kg CO2e

Cheeseburgare med karamelliserad lök och potatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sesamfrön,
  • laktosfri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek

Potatisklyftor

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk

Cheeseburgare

Nötfärs
250 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven cheddarost
70 g

Till servering

Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 770 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme ca 7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
  4. Cheeseburgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med sambal oelek (valfritt), salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med mixsallad, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!