Kyckling teriyaki med champinjoner och lime
25
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling teriyaki med champinjoner och lime

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Woksås

Japansk soja
2 msk
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Neutral olja
½ msk

Teriyakiwok

Ingefära
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Broccoli
1 st
Champinjoner
125 g
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
125 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 582 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Woksås: Blanda japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och neutral olja i en liten skål. 
  3. Teriyakiwok: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en liten skål. Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Kvarta champinjoner. Skär kycklingfilé i mindre bitar. 
  4. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och broccoli ca 2 min. Lägg över på ett fat. 
  5. Tillsätt mer neutral olja till woken. Fräs kycklingen med salt och rikligt med nymald svartpeppar ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt pressad vitlök och riven ingefära fräsa med den sista minuten.
  6. Tillsätt svamp, broccoli och woksås. Låt koka ihop ca 1 min. 
  7. Klyfta lime. Servera kyckling teriyaki med jasminris och limeklyfta.