Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Belugasallad med cashewdressing och mynta
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
Belugalinser
125 g
Broccoli
1 st
Grönt äpple
1 st
Mixsallad
65 g
Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 msk
Olja
1 msk
Japansk soja
½ msk
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Rädisor
1 förp
Olja
1 msk
Socker
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blötlägg gärna cashewnötterna minst en halvtimme för en extra krämig dressing!
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i små buketter. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Låt ånga av i ett durkslag.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, pressad saft från halva limen, 3/4 av cashewnötterna, pressad vitlök, vatten, neutral olja och japansk soja i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing.
Skär gurka i små tärningar. Strimla mynta och skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från resten av limen, neutral olja, socker, chili flakes och salt.
Klyfta grönt äpple. Fördela belugalinser, broccoli och äppelklyftor i 2 skålar. Toppa med mixsallad, gurksalsa och resten av cashewnötterna. Ringla över cashewdressingen och servera direkt!
Smaklig måltid!