Belugasallad med cashewdressing och mynta
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Belugasallad med cashewdressing och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • vatten
  • neutral olja
  • socker
  • salt

Belugasallad

Belugalinser
125 g
Broccoli
1 st
Grönt äpple
1 st
Mixsallad
65 g

Cashewdressing

Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Japansk soja
½ msk

Gurksalsa

Gurka
1 st
Mynta
20 g
Rädisor
1 förp
Neutral olja
1 msk
Socker
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 541 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blötlägg gärna cashewnötterna minst en halvtimme för en extra krämig dressing!

  1. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccoli i små buketter. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Låt ånga av i ett durkslag.
  3. Cashewdressing: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, pressad saft från halva limen, 3/4 av cashewnötterna, pressad vitlök, vatten, neutral olja och japansk soja i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing.
  4. Gurksalsa: Skär gurka i små tärningar. Strimla mynta och skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från resten av limen, neutral olja, socker, chili flakes och salt. 
  5. Belugasallad: Klyfta grönt äpple. Fördela belugalinser, broccoli och äppelklyftor i 2 skålar. Toppa med mixsallad, gurksalsa och resten av cashewnötterna. Ringla över cashewdressingen och servera direkt!