Pankopanerad kyckling med ugnsrostad potatis och persiljesås
4.28 (132)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Panko
1 dl
Ägg
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Tomat
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 741 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Smält lite smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk och vispgrädde, lite i taget, och smula ner kycklingbuljong. Sjud såsen ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rivet citronskal och persilja. Håll såsen varm till servering.
Ta fram tre djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den första, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje.
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta den använda citronen. Klyfta tomater, lägg upp i en skål.
Servera pankopanerad kyckling med ugnsrostad potatis, persiljesås, tomat och citronklyfta.
Smaklig måltid!