Chilensk bönsoppa med koriandermajo och quesadillas
35
Vegetariskt

Chilensk bönsoppa med koriandermajo och quesadillas

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • flytande honung
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • salt
  • äggula
  • vitvinsvinäger

Chilensk bönsoppa

Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Pimientos de padrón
½ förp
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Salt

Koriandermajo

Koriander
10 g
Äggula
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
2 ½ msk
Salt
1 krm

Quesadillas

Riven mozzarella
50 g
Tortillabröd
½ förp

Till servering

Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 701 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tillsätt gärna mer sambal oelek till soppan om du önskar mer hetta!

  1. Förberedelser: Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 1x1 cm). Grovhacka gul lök och tomat. Skiva pimientos de padrón. Häll av och skölj svarta bönor. 
  2. Chilensk bönsoppa: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, honung, tomatpuré och sambal oelek. Låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, ca 20 min.
  3. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt tomat, pimientos de padrón och svarta bönor till soppan. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt, limeskal och pressad limesaft.
  4. Koriandermajo: Grovhacka koriander. Lägg äggula, vitvinsvinäger, pressad vitlök och koriander i en mixerbunke. Mixa slätt. Droppa försiktigt ner neutral olja, lite i taget, medan du mixar. Smaka av med salt.
  5. Quesadillas: Fördela riven mozzarella på halva tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillas ca ½ min per sida, eller tills de har fått fin färg.
  6. Toppa soppan med koriandermajo och färsk koriander. Servera med quesadillas.