Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner
25-35
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Soltorkade tomater, avhällda
50 g
Torkad timjan
½ tsk
Äggula (Ägg)
1 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
20 g
Tanelli hårdost, (10 g) (Mjölk, Laktos)
½ st
Linguine (Vete)
125 g
Chili flakes
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Skiva gul lök, champinjoner, vitlök och soltorkade tomater. Hacka bladpersilja. Finriv tanelli ost.
  3. Pastasås: Hetta upp lite flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek gul lök och champinjoner på medelvärme minst 10 min (se tips!). När löken fått fin färg, tillsätt vitlök, soltorkade tomater och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min. 
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
  5. Pastasås: Vispa ihop äggula med Milda mat, salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Blanda ner äggblandningen och avhälld pasta i stekpannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt (ej koka). Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Toppa krämig linguine med bladpersilja, chili flakes (efter egen smak) och riven ost. Servera med ruccola.