ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
3.87 (533)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Olja
1 tsk
Curry
1 förp
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Lime
1 st
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Chili flakes
Ingefära
½ bit
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 484 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater. Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar.
Smaklig måltid!