Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
20-30
Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar

    Keemacurry

    Neutral olja
    1 tsk
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Kalkonfärs
    300 g
    Krossade tomater
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Lime
    1 st

    Till servering

    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    20 g
    Snackgurka
    1 st
    Chili flakes

    Currypasta

    Ingefära
    ½ bit
    Gul lök
    ½ st
    Vitlök
    1 klyfta
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Currypasta: Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat. 
    3. Keemacurry: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater.  Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    4. Till servering: Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
    5. Keemacurry: Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
    6. Servering: Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar.