Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

3.87 (533)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    Olja
    1 tsk
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Kalkonfärs
    300 g
    Krossade tomater
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Lime
    1 st
    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    20 g
    Snackgurka
    1 st
    Chili flakes
    Ingefära
    ½ bit
    Gul lök
    ½ st
    Vitlök
    1 klyfta
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    484 kcal
    Fett:
    15 g
    Kolhydrater:
    52 g
    Protein:
    34 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat. 
     Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater.  Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
    Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
    Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar. 
    Smaklig måltid!