Höstskörd
Timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksgratäng, fetaost och rostad vitlökssky
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- köttbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Jordärtskocka
250 g
Smör
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
¾ dl
Fetaost
30 g
Vitlök
2 klyfta
Smör
Balsamvinäger
2 ½ msk
Socker
¾ msk
Vatten
1 ½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis i en ugnsform och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 25-30 min.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och skär jordärtskocka i tunna skivor. Fräs jordärtskocka, lök och vitlök i en kastrull med lite smör. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt mjölk och vispgrädde. Låt sjuda 8-10 min. Häll över i en liten ugnsform och toppa med smulad fetaost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills jordärtskockan känns mjuk och gratängen har fått fin färg.
Fräs pressad vitlök i en liten kastrull med lite smör tills den är gyllenbrun. Tillsätt balsamvinäger, socker, vatten och köttbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills ca 1/3 av skyn återstår (red av med lite majsstärkelse om ni önskar en tjockare sky, ca ½ tsk utrörd i lika mycket kallt vatten).
Skär fläskkotlett i två skivor och krydda med timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Stek köttet i en stekpanna med lite olivolja 3-4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksgratäng, rostad vitlökssky, rostad potatis och ruccola.
Smaklig måltid!