30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och rågcrisp
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
Potatissoppa
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Imat (Havre)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Grönkålschips
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Bönspread
Cannellinibönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt
1 krm
Till servering
Rågcrisp (Råg)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Potatissoppa: Skala och skär bakpotatis i mindre bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
- Grönkålschips: Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krama in lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min, tills de precis blivit krispiga. Passa noga så att de inte bränns!
- Bönspread: Häll av och skölj cannellinibönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, torkad timjan och salt. Mixa till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten för en slätare konsistens.
- Potatissoppa: Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner imat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa potatissoppan med grönkålschips. Servera med rågcrisp och bönspread.