Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och rågcrisp
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och rågcrisp

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger

Potatissoppa

Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Imat (Havre)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar

Grönkålschips

Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt

Bönspread

Cannellinibönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt
1 krm

Till servering

Rågcrisp (Råg)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Potatissoppa: Skala och skär bakpotatis i mindre bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Grönkålschips: Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krama in lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min, tills de precis blivit krispiga. Passa noga så att de inte bränns! 
  4. Bönspread: Häll av och skölj cannellinibönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, torkad timjan och salt. Mixa till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten för en slätare konsistens. 
  5. Potatissoppa: Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner imat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Toppa potatissoppan med grönkålschips. Servera med rågcrisp och bönspread.