Kikärtstagine med aubergine, oliver och saffranscouscous
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Kikärtstagine med aubergine, oliver och saffranscouscous

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
  • grönsaksbuljong

Kikärtstagine

Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1+1 msk
Spiskummin
1 ½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st

Saffranscouscous

Couscous (Vete)
125 g
Saffran
1 förp
Olivolja
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning

Till servering

Mynta
20 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 689 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kikärtstagine: Tärna aubergine. Klyfta rödlök. Skiva vitlök tunt. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekgryta och fräs aubergine på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt resten av olivoljan, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. 
  2. Tillsätt spiskummin, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar. Låt fräsa ca 1 min. Häll på kikärtor, konserverade körsbärstomater, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min.
  3. Saffranscouscous: Blanda couscous, saffran och olivolja i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  4. Kikärtstagine: Smaka av taginen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Strimla mynta. Toppa kikärtstaginen med mynta. Servera med saffranscouscous och snacksoliver.