Kikärtstagine med aubergine, oliver och saffranscouscous
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Kikärtstagine med aubergine, oliver och saffranscouscous

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1+1 msk
Spiskummin
1 ½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st
Couscous
125 g
(Vete)
Saffran
1 förp
Olivolja
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Mynta
20 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
689 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna aubergine. Klyfta rödlök. Skiva vitlök tunt. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekgryta och fräs aubergine på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt resten av olivoljan, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. 
Tillsätt spiskummin, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar. Låt fräsa ca 1 min. Häll på kikärtor, konserverade körsbärstomater, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min.
Blanda couscous, saffran och olivolja i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
 Smaka av taginen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla mynta. Toppa kikärtstaginen med mynta. Servera med saffranscouscous och snacksoliver.
Smaklig måltid!