Nacho bowl med pico de gallo och guacamole
30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Nacho bowl med pico de gallo och guacamole

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    • tomatpuré
    • salt
    • socker
    • vatten

    Bönsalsa

    Rödlök
    ½ st
    Svarta bönor
    1 förp
    Olivolja
    Vitlök
    2 klyfta
    Spiskummin
    ½ msk
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Tomatpuré
    1 msk
    Paprikapulver
    1 tsk
    Torkad oregano
    1 tsk
    Salt
    1 tsk
    Socker
    1 tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Vatten
    1 dl

    Pico de gallo

    Rödlök
    ½ st
    Tomat
    2 st
    Koriander
    20 g
    Lime
    ½ st
    Olivolja
    Salt
    1 krm

    Guacamole

    Avokado
    1 st
    Vitlök
    ½ klyfta
    Lime
    ½ st
    Salt
    1 krm

    Till servering

    Jasminris
    125 g
    Tortillachips
    100 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 730 kcal
    • Fett 22 g
    • Kolhydrater 114 g
    • Protein 19 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Skölj limen, finriv skalet och blanda ner i pico de gallon för extra smak!

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Bönsalsa: Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bönorna, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, socker, chili flakes och vatten. Sjud ca 10 min. Mosa gärna bönorna grovt med en sked mot kanten av kastrullen.
    3. Pico de gallo: Finhacka rödlök. Skär tomat i små tärningar. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, lite olivolja och salt. Se tips!
    4. Guacamole: Lägg avokado i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, pressad limesaft och salt.
    5. Fördela nykokt ris i 2 skålar. Toppa med bönsalsa, pico de gallo och guacamole. Servera med tortillachips!