Vegocarbonara med marinerad ostronskivling och färsk persilja
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegocarbonara med marinerad ostronskivling och färsk persilja

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g

Carbonarasås

Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar

Marinerad ostronskivling

Rökt paprikapulver
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
⅔ påse
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
2 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 620 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Marinerad ostronskivling: Blanda rökt paprikapulver, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden. Låt stå till steg 5.
  3. Carbonarasås: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 6). Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök och vitlök på låg värme ca 3 min. Tillsätt pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. 
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet). 
  5. Marinerad ostronskivling: Lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
  6. Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen och sparat citronskal, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet. 
  7. Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med marinerad ostronskivling och persilja.