Laktosfri
Utan gluten
Grillad lax med ananas- och myntasalsa
och rostad potatisNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- vitlök
Lime
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
2 krm
Flingsalt
1 krm
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Smör
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Potatis
450 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala ananas med en vass kniv, halvera och skär bort den innersta träiga biten. Tärna fruktköttet och grovhacka myntablad. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med limeskal, chili flakes och lite flingsalt.
Krydda laxfilé med salt. Om du inte ska grilla, hetta upp en grill- eller stekpanna. Börja med att grilla skinnsidan ca 5 min. Vänd och grilla ytterligare ca 5 min. Lägg upp på ett fat.
Smält smör i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner japansk soja, pressad vitlök och socker. Häll sojasåsen över laxen.
Klyfta den skalade limen. Servera nygrillad lax med ananassalsa, rostad potatis och limeklyfta.
Smaklig måltid!