Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • salt
  • sambal oelek
  • neutral olja
  • vitlök

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk

Stekt vegetarisk färs

Neutral olja
Vegetarisk färs (Sojabönor)
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm

Wokade grönsaker

Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta

Tillbehör

Risnudlar
½ förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skiva rödlök tunt. Kvarta champinjoner. Grovhacka koriander.
  3. Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker, balsamvinäger, salt och sambal oelek i en skål. Vispa ner majsstärkelse. 
  4. Stekt vegetarisk färs: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek vegetarisk färs och malen ingefära ca 3 min. Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
  5. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, zucchini och rödlök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
  7. Rör ner den stekta vegetariska färsen, kokta risnudlar och woksås i pannan. Blanda väl och ta från värmen.
  8. Klyfta lime. Toppa vegetarisk risnudelwok med koriander och jordnötter. Servera med limeklyfta.