Chicken tikka masala med basmatiris
15-20

Chicken tikka masala med basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • mjölk
  • socker

Tikka masala

Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Minutbitar
300 g
Olivolja
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Tomatpuré
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 691 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tikka masala: Klyfta bananschalottenlök och grön paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna ca 3 min. 
  3. Blanda ner tikka masala och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger. Blanda ner mjölk, tomatpuré, socker och kycklingbuljong. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
  5. Tillbehör: Skala och dela morot i stavar. Lägg upp resten av matyoghurten i en skål.
  6. Servera tikka masala med nykokt basmatiris, morotsstavar och en klick matyoghurt.