Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • vatten

    Indisk kycklinggryta

    Grön paprika
    1 st
    Neutral olja
    Minutbitar
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Strimlad vitkål
    125 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Garam masala
    ½ förp
    Tomatpuré
    ½ förp
    Lime
    ½ st

    Till servering

    Jasminris
    135 g
    Lime
    ½ st
    Näringsvärde per portion
    • Energi 578 kcal
    • Fett 15 g
    • Kolhydrater 68 g
    • Protein 44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Förberedelser: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Skär grön paprika i mindre bitar.
    2. Indisk kycklinggryta: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kyckling minutbitar ca 2 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt strimlad vitkål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
    3. Tillsätt coconut cream, vatten, kycklingbuljong, garam masala (efter egen smak) och tomatpuré. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd ner paprika. Smaka av med lite pressad limesaft.
    4. Klyfta resten av limen. Servera indisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.