Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Tomat
3 st
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Tortillabröd
1 förp
Gurka
½ st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Tacokrydda
½ påse
Vatten
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna!
Tärna tomater och gurka. Strimla rödlök. Plocka blad av romansallad. Lägg upp i skålar.
Grovriv gurka och krama ur vätskan. Blanda gurkan med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skiva kyckling minutfilé i mindre bitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen 2-3 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra på svag värme 3-4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacokyckling med tortillabröd (se tips), grönsaksplock och tzatziki.
Smaklig måltid!