Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous
30
Laktosfri

Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • tomatpuré
  • vitlök
  • salt
  • flytande honung

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning

Färsbiffar

Nötfärs
250 g
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Olivolja

Citrussallad

Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Gemsallad
½ förp
Salt
Chili flakes
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 556 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  2. Färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Tillsätt malen koriander, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  3. Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär gärna i filéer, om du har tid. Skiva bananschalottenlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över lite olivolja och flytande honung.
  4. Klyfta den använda limen. Servera korianderkryddade färsbiffar med citrussallad, couscous och limeklyfta.