Lax med skärgårdssås och kokt potatis
30
Utan gluten

Lax med skärgårdssås och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Skärgårdssås

Citron
1 st
Gurka
¼ st
Bananschalottenlök
1 st
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Till servering

Potatis
450 g
Gurka
¾ st
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
  4. Skärgårdssås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna gurka smått och finhacka bananschalottenlök, lägg i en skål. Blanda med citronskal, honung, matyoghurt och lite salt.
  5. Skär gurkan i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg upp i skålar.
  6. Klyfta den använda citronen. Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, skärgårdssås, grönsaker och citronklyfta.