Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Skärgårdssås
Citron
1 st
Gurka
¼ st
Bananschalottenlök
1 st
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Till servering
Potatis
450 g
Gurka
¾ st
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 508 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
- Skärgårdssås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna gurka smått och finhacka bananschalottenlök, lägg i en skål. Blanda med citronskal, honung, matyoghurt och lite salt.
- Skär gurkan i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg upp i skålar.
- Klyfta den använda citronen. Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, skärgårdssås, grönsaker och citronklyfta.