Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och rågcrisp
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Imat
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt
1 krm
Rågcrisp
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och skär bakpotatis i mindre bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krama in lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min, tills de precis blivit krispiga. Passa noga så att de inte bränns!
Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, torkad timjan och salt. Mixa till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten för en slätare konsistens.
Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner imat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa potatissoppan med grönkålschips. Servera med rågcrisp och bönspread.
Smaklig måltid!