Senapsbiffar med löksky och dillrostad palsternacka
Laktosfri

Senapsbiffar med löksky

och dillrostad palsternacka
4.09 (798)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • rödvinsvinäger
  • vatten
Potatis
400 g
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Ruccola
30 g
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
3 msk
(Mjölk)
Olivolja
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Socker
½ tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis och palsternacka i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Finhacka dill och blanda med rotfrukterna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
 Lägg nötfärs i en bunke och blanda ner salt, kinesisk soja, dijonsenap, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till 2 platta biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform (spara stekpannan till såsen) och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
 Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek löken tillsammans med socker ca 3 min. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Blanda ner rödvinsvinäger, vatten, köttbuljong och kinesisk soja. Koka ca 7 min.
Servera senapsbiffar med löksky, dillrostade rotfrukter och ruccola.
Smaklig måltid!