Pepparstekt fläskkotlett med svampsky, rostad jordärtskocka och potatispuré
Nytt recept
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Jordärtskocka
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Oregano
20 g
Champinjoner
125 g
Smör
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
¾ tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
2 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ tsk
Olivolja
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
Smör
25 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 600 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och dela jordärtskocka i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills jordärtskockan är mjuk.
Skiva champinjoner. Hetta upp lite smör i en liten kastrull och bryn svampen med pressad vitlök ca 1 min. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills såsen börjat tjockna.
Skär fläskkotlett i 2 portionsskivor. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet på medelvärme ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Värm mjölk och smör i en skål i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull. Häll av potatisen. Krossa potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt.
Plocka blad från oreganon och blanda med rostad jordärtskocka. Servera pepparstekt fläskkotlett med potatispuré, svampsky och rostad jordärtskocka.
Smaklig måltid!