Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
35
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära

Gör så här


Ingredienser

Allergener

Selleri, Sojabönor, Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
vitlök, salt, neutral olja, vatten, kycklingbuljong, vitvinsvinäger, socker,

Fläskfärsbullar


  • ingefära
    ½ förp

  • fläskfärs
    250 g

  • vitlök
    1 klyfta

  • salt
    2 krm

  • chili flakes
    1 krm

Buljong


  • morot
    2 st

  • champinjoner
    125 g

  • bananschalottenlök
    1 st

  • vatten
    3 dl

  • kycklingbuljong
    ¾ tärning

  • japansk soja
    ½ msk

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • vitlök
    1 klyfta

  • socker
    1 tsk

Till servering


  • jasminris
    125 g

  • salladslök
    ½ förp

  • koriander
    20 g

Näringsvärde per portion
Energi  
626 kCal
Fett 
27 g
Kolhydrater  
67 g
Protein 
30 g