Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Fläskfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
Förberedelser: Skala och skär morot i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök.
Buljong: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener