Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås

Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • köttbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
½ msk
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Torkad timjan
½ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Köttbuljong
¼ tärning
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Morötter
300 g
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
569 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp köttet på ett fat och täck med en tallrik eller ugnsfolie till servering. Spara pannan.
Tillsätt lite smör till den använda stekpannan. Pressa ner vitlök. Pudra vetemjöl över pannan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt torkad timjan, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, ta pannan från värmen och rör ner matyoghurt.
Skala och skär morötter i stavar och klyfta äpple. Lägg upp i skålar. 
Servera stekt fläskkotlett med timjansås, ugnsrostad potatis, morotsstavar och äpple.
Smaklig måltid!