Kycklingcurry med kokosmjölk och lime
Utan gluten
Laktosfri

Kycklingcurry med kokosmjölk och lime

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Kycklingbuljong
    • olja
    • salt
    • vatten
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Lime
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Tomat
    1 st
    Kycklingfilé
    300 g
    Olja
    Curry
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    2 krm
    Kokosmjölk
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Kycklingbuljong
    1 tärning
    Babyspenat
    30 g
    Basmatiris
    125 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    654 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    61 g
    Protein:
    44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat.
    Strimla kycklingfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry ca 2 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare ca 3 min.
    Rör ner pressad saft från hela limen, kokosmjölk, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
    Vänd ner babyspenat och strö det rivna limeskalet över grytan. Servera med nykokt basmatiris.
    Smaklig måltid!