Halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, ruccola och balsamicosky
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flingsalt
- flytande honung
- kycklingbuljong
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Kokt rödbeta
350 g
Getost
75 g
Flytande honung
1 ½ tsk
Flingsalt
Torkad timjan
½ tsk
Smör
1 tsk
Vetemjöl
1 ½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Kycklingbuljong
⅓ tärning
Salt
Laxfilé
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Gräslök
20 g
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär rödbetor i mindre bitar. Lägg rödbetorna i en smord ugnsform. Smula över getost och ringla över flytande honung. Krydda med lite flingsalt och torkad timjan. Tillaga högt upp i ugnen tills osten fått fin färg, ca 17 min.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud på medelvärme ca 8 min. Smaka av med lite salt.
Skär laxfilé i portionsbitar. Gnid in laxen med lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och halstra laxen på skinnsidan ca 5 min. Vänd på fisken och tillaga klart, ca 5 min.
Strimla gräslök. Blanda rödbetorna med ruccola. Servera halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, balsamicosky och kokt potatis. Toppa med gräslök.
Smaklig måltid!