Sesamstekt lax med asiatisk gurksallad och kall limesås
1,1 kg CO2e
Utan gluten

Sesamstekt lax med asiatisk gurksallad och kall limesås

4.26 (660)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitlök
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Socker
½ tsk
Salt
Vitlök
½ klyfta
Olja
1 tsk
Svartpeppar
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och pressad vitlök.
Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Finhacka bananschalottenlök. Skiva röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg gurka, lök och chili efter smak i en skål. Blanda ner socker, lite salt, pressad saft från hela den använda limen, pressad vitlök, neutral olja och nymald svartpeppar. Vänd ner koriander vid servering.
Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken i sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 5 min, vänd fisken efter halva tiden.
Servera sesamstekt lax med asiatisk gurksallad, limesås och jasminris.
Smaklig måltid!